safe_image (1)

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi Sorumlusu Dr.Fulya Kurnaz; sağlıklı yemek tabağı bilinçlendirilmesi ile Gençlerimizi, Çocuklarımızı yavaş, yavaş zehirleyen tuz ve şekere karşı hep beraber bilinçli mücadeleye başlıyoruz diyerek “tuz ve şeker konusunun ülkenin geleceği için çok büyük önem arz ettiğini vurgulayan Dr.Fulya Kurnaz, 2014’te yayımlanan genelge ile kamu kurumlarının kafeteryalarında ve yemekhanelerinde tuzlukların kaldırıldığını belirterek Eskişehir Lokantacılar Odası olarak destek veren lokantacı esnafımıza ve diğer işletmelerimize sertifika vereceğiz ve Sağlık Bakanlığı sayfasında bu işletmelerin tanıtımını yapacağız dedi.

Toplantıya katılan Eskişehir Baksan Mesleki Eğitim Merkezi yiyecek içecek hizmetleri öğretmeni Musa Akçay’ lokantacılar odasında yapılan toplantının ve eğitimin çok verimli geçtiğini usta adaylarına okulda bilinçlendirme çalışması yapacağını belirtti.

Toplantıda katılan Eskişehir Aşçılar Derneği Başkanı Turan Etli tuz ve şeker konusunun yaşam kalitesinin azalmasına, hatta ölüme yol açtığını, obezite’nin temel sebebinin aşırı kalorili beslenme tarzı olduğunu  Eskişehir Lokantacılar Odası ile ortak hareket edeceklerini belirtti.

Toplantıya katılan Eskişehir Otelciler Birliği Başkanı Emin Sarper’Türkiye’de kişi başına günlük Tuz tüketiminin 9,9 gram olduğunu “Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre bu miktar 5 gramın altında olması gerektiğini Eskişehir lokantacılar odası ve il sağlık müdürlüğü ile ortak hareket edeceklerini belirti.