Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı BAHAR BİLEN PLASTİK POŞET SATIŞINA Dair Basın Açıklaması

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı BAHAR BİLEN, yaptığı açıklamada ;
#Dünyada yılda 1 trilyon,
dakikada 2 milyon poşet kullanılmaktadır.
#Türkiye’de bir kişi ortalama bir yılda 312 adet plastik poşet kullanmaktadır.
Yapılan israfı gözönüne alarak #Devlet “BEYAN ZORUNLULUĞU GETİRDİ”

-“TÜM İŞLETMELER İNTERNET ÜZERİNDEN BEYANDA BULUNACAK”
-“POŞET SATIŞINDAN ELDE EDİLEN KÂRLAR BAKANLIĞA AKTARILACAK”
-“İŞLETMELERİN PLASTİK POŞET SATIŞINDAN KÂRI OLMAYACAK”
#Plastik #poşet #satan #işletmelere çevrimiçi sistem ile satışlarını beyan etme zorunluluğu getirildi.
“Plastik poşetlerin ücretli olması ile birlikte artık plastik poşet üreticileri ve satış noktaları, e-devlet üzerinden ya da interaktif vergi dairesi aracılığıyla satışlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na beyan edecek.
İşletmelerin poşet satışından elde ettiği kâr, geri kazanım katılım payı ile birlikte Bakanlığın hesabına aktarılacak” dedi.

“Ücretlendirmeye tabii plastik poşetlere ilişkin beyanlar üreticiler ve satış noktaları tarafından bir sonraki ayın 15’ine kadar sisteme bildirilmek zorunda.
Satış noktaları tarafından yapılacak beyanlarda plastik poşetin temin edildiği firma bilgisi, poşetin maliyeti, satılan plastik poşet adedi ve birim fiyatı yer alacak.

Satılan her plastik poşet için maliyet, vergi gibi zorunlu giderler düşülerek 15 kuruşluk geri kazanım katılım payı ile birlikte elde edilen kâr da Bakanlık hesabına aktarılacak.

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Dnt.krl.üyesi
#Eskişehir #Lokantacılar #Odası