Eskişehir Lokantacılar odası Bşk. BAHAR BİLEN Elini taşın altına koyacak yetkili tüm kurumlara seslenerek bu işin siyaseti olmamalı #Yerel #Esnafımıza #Sahip #Çıkalım !..

bahar bilen es tv

Kermes süresi 3 günü geçtiğinde #ticari #faaliyette bulundukları #kabuledilmeli ve #resen #vergi #mükellefi olmaları #sağlanmalı.

Esnaf arkadaşlarım #kirasını ödemek, #vergisini#sgk -sosyal güvenlik primini yatırmak için gecesini gündüzüne katarken, yardım kermesi adı altında #vergisiz#stopajsız ve #masrafsız boş dükkânlarda, bazı okul bahçelerinde ve boş arsalarda alışveriş çadırı kurarak haksız kazanç elde edilmemeli.

-“KERMESLER ESNAF İŞLETMESİ GİBİ ÇALIŞMAMALI”
-“#KERMESLER #ESNAFA #HAKSIZ #REKABET #ORTAMI#OLUŞTURMAMALI
“KERMESLERİN AÇILIŞ KAPANIŞLARINA DENETLENMELİ”
-“HAFTALARCA SÜREN KERMESLER AMACINDAN SAPIYOR”

Kermeslerin açılış ve kapanışlarının mutlaka denetlenmesi gerektiğini belirten #TürkiyeLokantacılarvePastacılarfederasyonu Dnt.krl.üyesi ve Eskişehir Lokantacılar odası #Bşk. Bahar Bilen, “Dernek, vakıflar ve çeşitli kuruluşlar tarafından yardım adı altında düzenlenen kermesler, amacından saparak bazen #haftalarca, hatta #aylarca açık kalarak adeta #ticari bir #işletme gibi #hareket ediyor.

Bilen;Kermeslerin #Yöresel ürünlerin yanı sıra açıkta #Döner sattıklarını, #Tantuni, #Çigköfte, #Izgara, #köfte, #Gözleme, vb.HİJYEN VE SAĞLIK kontrollerinin zorunlu OLDUGU esnafımızın bu şartları yerine getirmek için büyük zorluklar altında #borçlanıp usul ve esasları #yerine getirirken KERMESLER bu ürünleri kontrolsüz satarak kayıtdışı esnaflık yapıyorlar.

#BU #HAKSIZ #REKABETTİR.

KAYITDIŞI VE KONTROLSÜZ ÇALIŞARAK DEVLETİMİZE,HEM’DE YEREL ESNAFIMIZA ZARAR VERMEKTEDİR.

Bu kermeslerin yasal izin süresini aşmasına izin verilmemeli.
Kermeslerin açılış ve kapanışları mutlaka denetlenmeli ve verilen süre içerisinde kapınışı sağlanmalı” dedi.
-“KERMESLERİN AMACI ESNAFLIK YAPMAK DEĞİLDİR”
Hayır amacıyla açılan kermeslerin ticari bir işletme gibi hareket ederek çevre esnafına zarar verdiğini söyleyen Eskişehir Lokantacılar odası Bşk. Bahar Bilen, “Kermes adı altında şehrin en işlek caddelerinde, zaman zaman okulların bahçelerinde kurulan bazı çadırlar ve alışveriş noktaları, #3 #günlük #yasal #süresinin #dışına #çıkarak çevre esnafının işini elinden alıyor.

Milletimize gerçekten hizmet eden vakıf ve derneklere, yasal süresini aşmadan yardımlaşmak için düzenlenen kermeslere sözümüz yok.

Ancak kermesleri amacından saptırarak adeta devletin ve milletin sırtından geçinerek, vergi ve kira ödemeden ticaret yapanlara şiddetle karşıyız.

-“#KERMESLERİN #YASAL #SÜRESİ #KONTROL #EDİLMELİ”

Haksız rekabet şartları oluşturan kermeslerin mutlaka denetlenmesi ve yasal süresini aşmaması gerektiğin ifade eden Bşk.Bilen, “Kermesler hayır ve yardım amacıyla kısa süreli yapılan etkinliklerdir.

Ancak günümüzde ne yazık ki kira vermeden ticaret yapan organizasyon haline dönüştürüldüler.

Haftalarca ve aylarca açık kalan kermeslerin denetimi artırılmalı.

Bilen;Kermesler konusunda esnaf ve sanatkarlarla haksız rekabet şartları oluşturan organizasyonlara kesinlikle izin verilmemeli” şeklinde konuştu.