ESKİŞEHİR LOKANTACILAR ODASI USTALIK BELGESİ SINAVLARINDA İLK MEZUNLARINI VERDİ.

IMG_0662

ESKİŞEHİR  LOKANTACILAR ODASI  USTALIK   BELGESİ  SINAVLARINDA   İLK MEZUNLARINI   VERDİ.

ESKİŞEHİR LOKANTACILAR ODASI BAŞKANI BAHAR BİLEN ;5362 sayılı kanunun 75. maddesine istinaden ayrıca 3308 sayılı “Mesleki Eğitim Kanunu” çıraklık eğitimi uygulama kapsamında bulunmayan meslek dallarında sektörümüz adına anayasal tek temsilcisi olduğumuz ve Eskişehir Lokantacılar Odası olarak Eskişehir’de ustalık belgesi bulunmayan bir tek işletme bile bırakmayacağız demiştik…ve sözümüzü tuttuk

Eskişehir’de çıraklık eğitim merkezinden sonra  ESKİŞEHİR LOKANTACILAR ODASI  olarak odamızı sektörümüzün eğitim ve kurs merkezi haline getirdik.

Eskişehir’de bir ilki gerçekleştirerek 5362  Sayılı  Esnaf  kanunun  75.maddesine    dayanılarak aldığımız   yetkiyle 3308  sayılı  mesleki eğitim kanunun kapsamdışı  meslek  dallarında  Kalfalık  ve  Ustalık belgesi yazılı ve uygulama sınavlarını yaparak ilk mezunlarımızı verdik.

egitim seferberligimizde ilk anından itibaren destegini esirgemeyen ESKİŞEHİRİL MİİLİ EGİTİM MÜDÜRÜMÜZ NECMİ ÖZEN,MİLLİ EGİTİM ŞUBE MÜDÜRÜ ABDULKERİM ÇÖMÇE,BAKSAN ÇIRAKLIK EGİTİM MERKEZİ MÜDÜRÜ İLHAN ÖZATA,TEPEBAŞI VE ODUNPAZARI İLÇE MİLLİ EGİTİM MÜDÜRLÜGÜNDEKİ GÖREVLİ MÜDÜRLERİMİZ VE HOCALARIMIZA TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİZ.

Ticaret Odalarındaki ustalık belgesi   istenmez yasası 13  yıldır esnaf  teşkilatımızı  ve odalarımızı  ciddi  kayıplara uğratmıştı;İçişleri Bakanlığı’na yapmış   olduğumuz  haklı  itirazlarımız sonuç verdi ve bundan sonra lokanta açmak için ister esnaf odası ,ister Ticaret Odasına  kayıt  olsun mutlaka ustalık belgesi ile başvuru yapmak zorunluluğu gelmiştir.

Bu bağlamda Eskişehir’de eğitim seferberliği meşalesini yaktık ve ilk mezunlarımızı verdik.

3308 sayılı mesleki eğitim kanunun vermiş olduğu yetkiye istinaden

kebapçılık,köftecilik,dönercilik,pidecilik,lahmacunculuk

Aperatif yiyecek maddeleri imalatı

(tantuni,ciğer,kokoreç,midye,gözleme,katmer,dürüm,sıkma,

çiğköfte,simit imalatı,çorbacılık işkembecilik

Hamburger, tost,kumpir,pizza,börek vb

Meslek Dallarının Eğitim ve Uygulamalarını tamamladık,Bundan sonra Eskişehirimiz’de  mesleğinde  eğitimsiz   hiçbir  esnafımızı  bırakmayacağız.

Hayırlı uğurlu olsun.

BAHAR BİLEN

ESKİŞEHİR LOKANTACILAR ODASI BAŞKANI

IMG_0649