20 ŞUBAT 2019. ÇARŞAMBA GÜNÜ YAPILAN KALFALIK YAZILI SINAVLARIMIZ BAŞARIYLA TAMAMLANMIŞTIR.

ESKİŞEHİR LOKANTACILAR ODASI BAŞKANI BAHAR BİLEN ;5362 sayılı kanunun 75. maddesine istinaden ayrıca 3308 sayılı “Mesleki Eğitim Kanunu” çıraklık eğitimi uygulama kapsamında bulunmayan Kapsamdışı meslek dallarında sektörümüz adına anayasal tek temsilcisi olduğumuz ve Eskişehir Lokantacılar Odası olarak 3.grup KALFALIK yazılı sınavında yaptığı açıklamada Eskişehir’de ustalık belgesi bulunmayan bir tek işletme bile bırakmayacağız dedi.

Eskişehir’de çıraklık eğitim merkezinden sonra ESKİŞEHİR LOKANTACILAR ODASI olarak odamızı sektörümüzün #eğitim  ve  #kurs merkezi haline getirdik.

Ticaret Odalarındaki ustalık belgesi istenmez yasası 13 yıldır esnaf teşkilatımızı ve odalarımızı ciddi kayıplara uğratmıştı;
İçişleri Bakanlığı’na yapmış olduğumuz haklı itirazlarımız sonuç verdi ve bundan sonra lokanta açmak için ister #ESNAF odasına ,#isterse#Ticaret#Odasına kayıt olsun #mutlaka ustalık belgesi ile başvuru yapmak #zorunluluğu gelmiştir.
Resmi gazetede yayınlanlanarak ve yürürlüğe giren kanunla haksız rekabet son bulmuştur açıklamasını yaptı.

3308 sayılı mesleki eğitim kanunun vermiş olduğu yetkiye istinaden

kebapçılık,köftecilik,dönercilik,pidecilik,
lahmacunculuk

Aperatif yiyecek maddeleri imalatı

(tantuni,ciğer,kokoreç,midye,gözleme,katmer,
dürüm,sıkma,

çiğköfte,simit imalatı,çorbacılık işkembecilik

Hamburger, tost,kumpir,pizza,börek vb

,Bundan sonra Eskişehirimiz’de mesleğinde eğitimsiz hiçbir esnafımızı bırakmayacağız.

HAYIRLI UGURLU OLSUN.

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar
federasyonu dnt.kurulu üyesi
Eskişehir Lokantacılar Odası Bşk.
           Bahar Bilen