MİLLİ EĞİTİM’DEN USTALIK BELGESİ ALACAK LOKANTACILAR’A TAM DESTEK….

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi ÖZEN,Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar BİLEN’in başlattığı mesleki eğitim seferberliğine M.E.B ve T.E.S.K protokolünce sınavla  KALFALIK ve USTALIK BELGESİ kurslarına tam destek verdiklerini belirtti.
 Eskişehir’de hizmet sektöründe çalışan esnafımızın  Bakanlığın 3308 sayılı mesleki eğitim kanunu kapsamı dışında kalan meslek dalları için resmi gazetede ilan olunan çıraklık eğitimi uygulaması yapılmayan meslek dallarında  Kebapçılık-köftecilik-Dönercilik-Pidecilik- Lahmacunculuk-Aperatif yiyecek maddeleri  imalatı (tantuni, ciğer, kokoreç, midye, gözleme,katmer,dürüm sıkma,çiğ köfte vb) simitçilik imalatı,çorbacılık işkembecilik, hamburger,tost,kumpir,pizza vb. mesleklerde eğitimli lokantacı ve gıda satışı yapan işyerlerinin  olmasının şehrimiz ve ülkemiz adına çok büyük bir katma değer olduğunu  her şeyin insan sağlığı için olduğunu belirterek eğitimin olduğu her alanda tüm gücümüzle ve ekibimizle destek vereceklerini belitti.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi ÖZEN,Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar BİLEN’in başlattığı mesleki eğitim seferberliğine M.E.B ve T.E.S.K protokolünce sınavla KALFALIK ve USTALIK BELGESİ kurslarına tam destek verdiklerini belirtti. Eskişehir’de hizmet sektöründe çalışan esnafımızın Bakanlığın 3308 sayılı mesleki eğitim kanunu kapsamı dışında kalan meslek dalları için resmi gazetede ilan olunan çıraklık eğitimi uygulaması yapılmayan meslek dallarında Kebapçılık-köftecilik-Dönercilik-Pidecilik- Lahmacunculuk-Aperatif yiyecek maddeleri imalatı (tantuni, ciğer, kokoreç, midye, gözleme,katmer,dürüm sıkma,çiğ köfte vb) simitçilik imalatı,çorbacılık işkembecilik, hamburger,tost,kumpir,pizza vb. mesleklerde eğitimli lokantacı ve gıda satışı yapan işyerlerinin olmasının şehrimiz ve ülkemiz adına çok büyük bir katma değer olduğunu her şeyin insan sağlığı için olduğunu belirterek eğitimin olduğu her alanda tüm gücümüzle ve ekibimizle destek vereceklerini belitti. Başkan Bilen İl Milli Eğitim Müdürü Nemci Özen’e verdiği destekten dolayı mutlu olduklarını ve İl Milli Eğitim ile el ele vererek bu seferberliğin Türkiye ye örnek olmasını temenni ettiklerini belirtti.